Цей фрукт доволі швидко полюбився багатьом з нас. Проте, ми не завжди знаємо? як обрати справді зрілий авокадо. Тому давайте прямо зараз розберемося в усіх тонкощах цього процесу.
Перш за все, зрілість авокадо можна визначити на дотик. Якщо фрукт злегка м’який – це гарний сигнал. Щоб не пошкодити м'якоть, натискайте на плід не кінчиками, а подушечками пальців чи долонею (злегка стисніть у руці). Зверніть увагу: якщо фрукт дуже твердий – він ще не дозрілий, а якщо надто м'який – він вже перезрів, і, ймовірно, зіпсувався.
Друге, на що слід подивитися, - місце кріплення плодоніжки. У стиглого авокадо воно буде жовтуватим або світло-коричневим, у недозрілого - світло-зеленим, у перестиглого - темним.
Щодо кольору шкірки фрукту – він варіюється залежно від виду авокадо. Тим не менше, незалежно від кольору шкірки, на ній не повинно бути надрізів, гнилих ділянок та будь-яких інших пошкоджень.
- недозрілі плоди краще тримати при температурі від 5 до 13 градусів Цельсія, а зрілі від 2 до 4.
Читайте ще: Фермер на Буковині вже третій рік поспіль у власному саду збирає урожай тропічних фруктів серед зими
нестиглі авокадо в холодильнику не дозріють.
Наші новини є у Facebook
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами