Занурити корінці у воду. Достатньо опустити пучок зелені на 2-3 см у звичайнісіньку воду десь на годину.
Якщо зробити все те ж, що і у попередньому варіанті, але додати у воду кілька крапель оцту (1 ч. л. на півсклянки води) – ви теж отримаєте гарний ефект. Та попереджаємо: у зелені зменшиться кількість вітамінів.
Пришвидшити процес відновлення допоможе ополіскування зелені (особливо петрушки) у теплій, а не холодній воді.
Непогано працює контрастний душ – помістіть зелень спершу в гарячу, а потім - в холодну воду.
Отримуйте новини в Telegram
Реанімувати листя салату допоможуть ванночки з додаванням 1 ч.л. картопляного крохмалю або ж занурення у гарячу підсолоджену воду (1 ст.л. цукру на літр води).
Щоб свіжозібрана зелень довше зберігалась – помістіть її у ємність з водою (наприклад, банку), зверху зав’яжіть поліетиленовий пакет і відправляйте на зберігання у холодильник.
Інший варіант для тривалого зберігання: просушену петрушку чи кріп помістіть у холодильник у сухій тарі під щільною кришкою.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами