- Для покращення аромату страви наприкінці приготування додайте до супу шматочок вершкового масла, пише ІА АСС з посиланням на food.segodnya.ua.
- Щоб зробити страву смачнішою – наприкінці додайте в неї кілька зубчиків подрібненого часнику.
- Грибний та рибний суп слід солити на початку приготування, а от м'ясний - коли зваряться овочі.
- Після приготування страви приберіть з неї лавровий лист (щоб уникнути зайвої гіркоти).
- Якщо використовуєте кістки для бульйону, то їх потрібно попередньо злегка обсмажити.
- М'ясний бульйон (зі свинини чи яловичини) буде прозорим, якщо під час приготування закинути у нього яєчну шкаралупу, а потім процідити.
- Після приготування прибирайте бульйон з гарячої плити.
- Якщо потрібно додати воду в бульйон, то слід додавати гарячу, а не холодну, щоб не зіпсувати смак.
- Якщо піна в бульйоні опустилася на дно, додайте трохи кип'яченої води кімнатної температури.
- Овочі для молочних супів бажано обсмажувати тільки на вершковому маслі.
- Щоб рибний суп не став каламутним – його слід варити на середньому вогні.
- Зробити густішим крем-суп допоможе наступна хитрість: додайте до нього замочені в 5 ст. л. бульйону шматочки сухого білого хліба.
Наші новини є у Facebook
- Не слід експериментувати з великою кількість інгредієнтів під час приготування крем-супу: двох-трьох достатньо.
- Під час приготування розсольнику – спершу кладіть огірки, а потім – картоплю (інакше вона буде твердою чи буде довго варитися).
- Не накривайте кришкою каструлю, в якій вариться щавлевий суп - зелень може втратити колір.
- Перловку для супу потрібно зварити практично до готовності, а тільки потім додавати до страви.
- Щоб після смаження цибуля отримала золотистий колір – у процесі приготування додайте до неї дрібку цукру.
- Суп з домашньою локшиною чи рисом буде прозорим, якщо попередньо ці інгредієнти потримати в гарячій воді. Після чого дати стекти і додати до супу.
- Грибний відвар зробить смачнішим суп з бобовими. Достатньо 1-2 склянок відвару на 2 літри супу.
- І не забувайте, що кожен доданий до супу інгредієнт повинен прокипіти.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами