Які саме? Розповідаємо далі!
Греція одразу ж навіює думки про Фету. Цей овечий сир витримують місяць в розсолі, а тільки потім він потрапляє на столи.
Голандія ж подарувала нам напівтвердий сир з коров'ячого молока Гауда. З віком він змінює ніжний вершковий смак на більш насичений, а колір з жовтого, переходить у помаранчевий чи світло-коричневий.
Італія. Мабуть у нашому регіоні саме про сири цієї країни знають найбільше: парміджано, горгонзола, моцарелла, рікотта, маскарпоне… А от ви в курсі, що моцарелла повинна містити велику кількість вологи, інакше вона втратить весь свій смак!? Горгонзола часто використовується в італійській кухні в якості соусу. А виготовлення пармезану суворо регламентоване і триває з 1 квітня по 11 листопада!?
Німеччина «набила руку» на виготовленні сирів з пліснявою. Чого лише вартий голубий сир Дор Блю.
Франція щорічно виробляє 500 000 тон сиру. Серед них і відомі в усьому світі сир з цвіллю Рокфор, м'який з білою скоринкою Брі, та легендарний Камамбер. До речі, останньому у 1928 році навіть спорудили пам'ятник.
Швейцарія пишається Емменталем. Він вирізняється характерним пікантним смаком та великими дірками, що утворюються через особливості процесу виготовлення. До речі, у деяких країнах Емменталь називають саме Швейцарський сиром.
Читати ще: У Чернівцях встановили смачний рекорд: виготовили найбільший в Україні сир.
А ви знаєте, що і Чернівці мають чим похвалитися у сирній сфері!? Майже два роки у нас діє сироварня «Наш сир», що робить справді якісну продукцію з натуральних складників. Тепер не потрібно їхати за сотні кілометрів, щоб потішити себе смачненьким: Моццарела, Качотта, Рікота, сир з чорнилами каракатиць, перцем чілі, фенугреком, лавандою, мигдалем, все можна придбати у ТЦ «Depo`t Center», 1 поверх.
Смачні сирні набори від ТМ «Наш сир» стануть гарним сувеніром та приємним презентом для близьких людей. А ще ними завжди можна ласувати у себе вдома!
Завітайте у ТМ «Наш сир» ТЦ «Depo`t Center», 1 поверх, заходьте на сторінку в Інстаграм та Facebook.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами