Вчені обрали 145 студентів і розділили їх на дві групи. Добровольцям видали тарілки з сирними крекерами та одній з груп запропонували спочатку сфотографувати їх, а потім вже з'їсти.
Про це пише ІА АСС з посиланням на 24 канал.
Після їжі учасників попросили оцінити, наскільки їм сподобалися крекери та чи хочуть вони добавки. Виявилося, що більше всіх апетит розігрався у студентів, які фотографували їжу. Цей ефект був найбільш помітним у добровольців, які отримували шість крекерів, а не дванадцять, як всі інші.
Отримуйте новини в Telegram
На думку вчених, сам процес фотозйомки змінює спосіб сприйняття їжі мозком і підсилює бажання з'їсти ще, що може призвести до споживання зайвих калорій і збільшення ваги.
«Наші результати показують, що фотозйомка під час їжі пов'язана з великим бажанням їсти після трапези. Крім того, для невеликих порцій зйомка під час споживання асоціюється з більшим смаком до їжі», – зазначили автори дослідження.
Однак в більш ранніх дослідженнях було виявлено переваги у фотографування їжі. Так, вчені виявили, що процес зйомки страв у вдалих ракурсах змушує мозок більше концентруватись на запаху й ароматі їжі, що сприяє гарному травленню.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами