А ми вам далі розповімо про види наповнювачів та про їх характеристики, щоб ви могли обрати для себе найкращий варіант верхнього одягу.
Почнемо з того, що усі наповнювачі можна розділити на штучні та натуральні.
- Пух. Цей наповнювач екологічний та найтепліший серед усіх натуральних. Проте у нього є ряд суттєвих недоліків: висока вартість; може викликати алергію; за ним доволі важко доглядати (після прання пух може збитися у купку).
- Мікс пуху та пір’я. Співвідношення цих матеріалів може бути найрізноманітнішим. Та чим більше пуху, тим теплішим буде одяг. До речі, за такими пуховиками доглядати вже значно простіше. Проте такий одяг буде дещо об’ємним і, знову ж таки, наповнювач може викликати алергію.
- Шерсть (переважно використовується шерсть овець чи верблюдів). Серед мінусів цього матеріалу варто виділити: значну вагу (якщо ж до шерсті виробники додають синтетику – це впливатиме на зігріваючі властивості); ймовірність виникнення алергії; складнощі у догляді (при виборі невірної температури – наповнювач може сісти).
Звісно ж сучасне виробництво використовує і штучні матеріали. Тим паче – нині розробили справді якісні наповнювачі, які і гріють, і добре перуться (погодьтеся – а це важливий аспект!).
Отримуйте новини в Telegram
- Тінсулейт. Цей матеріал використовують навіть для виготовлення одягу для полярників! Виробники стверджують, що він приблизно вдвічі тепліший за пух.
- Холлофайбер. Наповнювач на 100 % складається з поліестеру. Завдяки спеціальному перетину волокон, що утворює порожнини – виріб тримає форму та зберігає тепло.
- Синтепух. Цей наповнювач також створюється з дрібних ниток поліестеру. При переплетенні, як і у варіанті з холлофайбером, утворюються порожнини, що, затримуючи повітря, бережуть тепло. Що важливо у наших погодних умовах – цей наповнювач не вбирає вологу і запахи, добре тримає форму і не деформується в процесі прання.
- Ізософт. Можна сказати, що це вдосконалена версія синтепону. Щоправда, цей утеплювач не такий теплий, як вищезгадані матеріали.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами