Google прагне, щоб діти були впевненими дослідниками онлайн-світу, і при цьому максимально залишалися в безпеці; саме тому пошуковий сервіс представив новий цифровий інструмент в ігровому форматі, який повинен допомогти дітям та їхнім батькам на цьому шляху.

Онлайн-гру «Interland: Безпека дітей в Інтернеті» створено для того, щоб допомогти дітям набути важливих навичок, що гарантуватимуть їхню безпеку в Інтернеті та допоможуть їм стати відповідальними цифровими громадянами. Ця онлайн-гра відсьогодні доступна українською мовою і є безкоштовною, тож доступна кожному, і, що найважливіше, її реалізовано у зрозумілому та цікавому для дітей форматі.

Новини Медіа агентства АСС є у Viber

Інформаційними партнерами проєкту стали Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство освіти і науки України та національний проєкт Дія.Цифрова освіта. В Interland під час пригод в уявному світі діти зможуть навчитися, як обережно ділитися інформацією в мережі, розпізнавати фейки та боротися з хакерами, фішерами та кіберхуліганами.

Interland складається з чотирьох веб-ігор, які навчають дітей різних аспектів безпеки в Інтернеті;

- у Королівстві доброти можна дізнатися, як чемно поводитися в мережі,

- у Річці реальності маленькі гравці можуть навчитися розпізнавати фейки,

- на Уважній горі діти вчаться, як обережно ділитися інформацією в мережі,

- на у Вежі зі скарбами – як зберігати свою особисту інформацію у безпеці.

Interland — це новий зрозумілий спосіб зацікавити дітей і залучити їх до уроків цифрової безпеки. Гра доступна онлайн і не потребує завантаження або реєстрації, і в неї можна грати на будь-якому пристрої та будь-де.