Звісно, для фарбування яєць можна використати елементарні фарбники, що продаються в кожному магазині. Та якщо ви не хочете використовувати фарбу, або ж бажаєте відтворити автентичні кольори крашанок, ви можете скористатися природними барвниками, повідомляє МА АСС з посиланням на 24 Канал.
Якщо ви хочете отримати крашанки рожевого кольору, для цього однозначно варто скористатися буряком. Натріть його на великій терці та залийте водою, а після цього додайте кілька ложок оцту. У настій опустіть зварені яйця, і вже за 10 – 15 хвилин ви помітите, що вони набувають ніжного рожевого відтінку.
Сині та блакитні крашанки можна отримати за допомогою капусти – потрібно подрібнити велику голівку, залити її водою та додати 6 столових ложок оцту. Дайте розчину настоятися 8 – 10 годин. Після цього настій процідіть та опустіть у нього щойно зварені яйця.
Тримайте так від 30 хвилин до 3 годин. Спершу крашанки можуть здаватися бузковими, та не переймайтеся – під час висихання колір неодмінно зміниться на блакитний.
Певно, це найбільш популярний народний барвник для крашанок, який допомагає досягти помаранчевого на коричневого відтінку. Для різних відтінків ви можете використовувати і золотисту ріпчасту, і червону цибулю.
Отримуйте новини в Telegram
Вона допомагає пофарбувати яйця у золотистий колір. На літр води додайте три столові ложки цієї спеції, змеленої у порошок. Саме у цьому розчині варіть яйця, і на виході отримаєте неймовірні жовті крашанки.
Якщо ви хочете отримати повністю чорні крашанки, для цього знадобляться ягоди бузини. В ідеалі їх потрібно для цього заготувати ще з літа, та можна і придбати. Зваріть настій з них, а тоді залиште у ньому зварені яйця на три години, а краще на ніч.
Втім, раніше ми розповідали про кольори, в які не можна фарбувати крашанки. І чорний – це один з них.
Обидві ці рослини допоможуть досягти зеленого кольору. Також ви можете приготувати настій зі шпинату, та його знадобиться немало – не менше кілограма. Дайте настоєві постояти ніч, а після цього лишіть у ньому варені яйця принаймні на три години.
Також можна спробувати настояти яйця у зеленому чаї – та колір буде більш болотяним.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами