Мікрохвильова піч - це практично необхідна техніка на кухні, яка значно полегшує життя і допомагає швидко розігріти або приготувати їжу. Проте є продукти, які не можна ставити в мікрохвильову піч через ризик для здоров'я, безлад на кухні або навіть вибух пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
1. Виноград
Під час розігрівання винограду в мікрохвильовій печі відбувається дивовижна реакція. Особливо, коли виноград розрізають навпіл, але він усе ще тримається на шкірці. Створюється плазма, схожа на маленьке полум'я.
2. Сирі яйця в шкаралупі
Доведено, що цільні сирі яйця вибухають під час нагрівання в мікрохвильовій печі, можливо, навіть у роті, щойно ви їх відкусите.
Тому розігрівайте в мікрохвильовій печі тільки приготовані яйця.
3. Оброблене м'ясо
Під впливом мікрохвильового випромінювання оброблене м'ясо утворює продукти окиснення холестерину (ОХХ), які є більш шкідливими, ніж звичайний холестерин, і з більшою ймовірністю призводять до розвитку атеросклерозу. Таким чином, розігріваючи їх у мікрохвильовій печі, ви можете поставити під загрозу здоров'я свого серця.
4. Морква
Морква може містити мінерали з ґрунту, які можуть спричиняти іскри внаслідок реакції мікрохвильовки з металевими матеріалами.
Те ж саме стосується і хот-догів. У хот-догах іскріння може виникати через нерівномірний розподіл солей і добавок.
5. Грудне молоко або молочна суміш
Це знову ж таки пов'язано з тим, що мікрохвильова піч нерівномірно розподіляє тепло, що може призвести до утворення надто гарячих точок у рідині, що небезпечно для вашої дитини.
6. Сире м'ясо
Мікрохвильова піч може готувати їжу менш рівномірно, ніж звичайні духовки, а деякі види м'яса вимагають повного просмажування. Якщо ви вирішили готувати сире м'ясо в мікрохвильовій печі, використовуйте харчовий термометр, прогріваючи м'ясо в декількох частинах, щоб забезпечити рівномірне пропікання.
7. Соуси
Під поверхнею соусів, розігрітих у мікрохвильовій печі, можуть залишатися гарячі точки, які, «вибухнувши», можуть розбризкувати соус на всі боки. Це і небезпечно, і брудно.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами