Від одного чайного пакетика під час заварювання в напій потрапляє близько 11,6 млрд мікрочастинок пластика і 3,1 млрд наночастинок, пишуть Факти ICTV. До такого висновку дійшли дослідники Університету Макгілла в Канаді.
За словами вчених, кількість мікро- і нанопластіка під час заварювання чаю з пакетика перевищує ту кількість, яку можна виявити, наприклад, у воді в пластикових пляшках.
Під час експерименту було встановлено, що спочатку наночастинок у пакетиках не було, а з’явилися вони після того, як їх залили окропом температурою 95 градусів Цельсія на п’ять хвилин.
Читайте ще: Найздоровіший напій – це вода, потім - кава і чай - дієтолог
Потім дослідники додали наночастинки у живильне середовище, де мешкали рачки-дафнії, і виявили закономірність у підвищенні концентрації частинок пластика у воді і появі порушень у розвитку планктонних ракоподібних.
Поки фахівці не можуть дійти остаточного висновку, чи шкодять здоров’ю людини наночастинки з чайних пакетиків.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами