До таких висновків дійшли британські науковці, вивчивши перебіг хвороби у пацієнтів, які проживають у зонах, де є проблеми з сезонною нестачею вітаміну. Про це повідомляє ІА АСС з посиланням на Факти.
Перебіг захворювання пов’язаний з широтою, у якій проживає людина. У північних регіонах фіксуються трагічніші випадки коронавірусу.
«Вітамін D необхідний імунній системі. Коли його рівень високий, захисні властивості організму людини сильніші», – заявив керівник незалежної дослідницької групи Гаррет Девіс.
У жовтні українські науковці заявили, що наявність достатньої кількості вітаміну D в організмі людини знижує ризик захворювання на коронавірус.
Про це повідомив директор Інституту біохімії імені Палладіна НАН України академік Сергій Комісаренко.
Наші новини є у Facebook
За його словами, вітамін D знижує ризик інфікуватися коронавірусом та легше перенести хворобу у разі зараження. Більшість пацієнтів, які загинули від Covid-19, був дефіцит цього вітаміну.
«Активний вітамін D. Спочатку в Австралії, а потім і в інших країнах провели аналіз вмісту вітаміну D в організмах людей, які видужали, а також померлих від коронавірусу. Виявилося, що у людей, що померли від цієї хвороби, був істотний дефіцит вітаміну D», – зазначив Комісаренко.
Сергій Комісаренко повідомив, що цей вітамін міститься у лососі, оселедці, сардині, коров’ячому молоці та яєчних жовтках. Окрім цього, D3 можна придбати в аптеках. Добова доза цього препарату повинна становити від двох до чотирьох міжнародних одиниць.
Вітамін D3 рекомендований для запобігання рахіту у немовлят, наразі його виписують дорослим для допомоги при остеопорозі, остеохондрозі, а також для профілактики широкого спектру інфекційних захворювань.
Читайте також: Люди, які перехворіли на COVID-19, мають імунітет протягом 6 місяців, - дослідження
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами