Щороку 30 грудня весь світ відзначає неформальне свято – День соди. Гідрокарбонат натрію – одна з найбільш популярних хімічних речовин в історії людства, пише Медіа агентство АСС з посиланням на DayToday.
Її широко використовують у багатьох сферах діяльності: кулінарії, прибиранні, як засіб особистої гігієни, для видалення фарби, корозії та боротьби зі шкідниками, як харчову добавку для худоби.
Невідомо, як виникла ідея святкування події, та важлива роль соди є приводом присвятити один день в році історії її відкриття.
Ще у Стародавньому Єгипті використовувались природні відкладення карбонату натрію як мило та очисний засіб. У XVIII столітті його широко використовували для запобігання псування свіжоспійманої риби.
Промисловим способом сода вперше була отримана у 1790 році завдяки винаходу французького хіміка Ніколя Леблана. Через 70 років бельгійський промисловець Ернест Сольве винайшов спосіб отримання бікарбонату натрію як побічного продукту у процесі виробництва газу. Його винахід виявився набагато ефективнішим, що призвело до розширення масштабів виробництва соди по всьому світу.
Медіа агентство АСС є в Instagram
Щороку у Сполучених Штатах Америки 30 грудня відзначають День бекону. Бекон – є однією з найулюбленіших страв американців. Тож не дивно, що саме йому було присвячено не тільки незліченна кількість рецептів, а ще й святкові події.
Але сьогоднішній День бекону дещо відрізняється від вересневого заходу. Оскільки саме сьогодні цей делікатес можна знайти не лише у м’ясному відділі, а ще й у кондитерському. Так – саме там! І саме сьогодні королем страв є бекон у шоколадній глазурі.
Тож можемо проявити гастрономічну цікавість і спробувати щось новеньке – хрусткий бекон у шоколадній глазурі.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами