Якщо ви все ще не впевнені щодо користі бананів (йдеться про вміст у них цукру, фактичний рівень калію тощо), остаточний вердикт винесло нове дослідження.
Австралійські дієтологи підкреслили одну перевагу бананів, про яку ви, напевно, не знали. Про це пише МА АСС з посиланням на ТСН.
Отримуйте новини в Telegram
Для аналізу, щойно опублікованого дослідження в Журналі гастроентерології та гепатології, співпрацювали сім медичних та університетських дослідників у Мельбурні – кожен із них спеціалізується на гастроентерології, дієтології чи харчуванні.
Вони визначили роль дієти та мікробіома кишківника у гастроентерологічних захворюваннях, таких як хвороба Крона, целіакія, синдром подразненого кишківника та інші.
Один із найважчих моментів, на який вказують медики, полягає в такому: фактори харчування в ранньому віці значною мірою визначають ризик подальшого здоров'я або захворювання.
Наприклад, вживання ультраперероблених харчових продуктів у дитинстві чи підлітковому віці може збільшити ризик подальшого розвитку запального захворювання кишківника або колоректального раку, який, як вважається, опосередкований модуляцією мікробіоти кишківника.
Читайте також всі новини Чернівців.
Дослідники підтверджують результати досліджень, згідно з якими дієти з високим вмістом тваринних жирів, алкоголю, оброблених харчових продуктів та солодких напоїв пов'язані з вищими показниками колоректального раку та розладів, що викликають запалення в кишківнику та інших частинах травної системи.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами