На їхню думку, на пристрасть до кави та шоколаду впливає так званий «ген кав», який визначає, наскільки людина любить ці продукти, пише Медіа агентство АСС з посиланням на ТСН.
З'ясувалося, що люди, які віддають перевагу чорній каві в більшості випадків також люблять темний шоколад. Крім того, «ген кави» впливає на те, чому одні люди випивають багато чашок кави на день, а інші — ні.
Дивіться нас на YouTube
«Люди з цим геном швидше засвоюють кофеїн, тому стимулювальні ефекти зникають швидше, і їм потрібно пити більше кави», — сказала Мерилін Корнеліс, доцентка профілактичної медицини Медичної школи Фейнберга Північно-Західного університету у штаті Іллінойс.
Також люди з подібною генетичною схильністю віддають перевагу простому чаю, ніж підсолодженому та гіркому темному шоколаду, ніж більш м'якому молочному шоколаду. Причому це не пов'язано зі смаковими якостями напоїв, запевняють вчені. Люди з геном віддають перевагу чорній каві та чаю, тому що вони пов'язують гіркий смак із підвищенням розумової активності, чого вони прагнуть від кофеїну.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами