У кожному будинку є місця, де бруду і бактерій накопичується більше, ніж в інших. Більшість вважає, що «клондайк» небезпечних мікроорганізмів міститься в туалеті, зокрема, на сидінні унітаза. Але вчені-мікробіологи зробили висновок, що найбрудніше місце у квартирі - не туалет.
На думку вчених, кухня - це найнебезпечніше місце. Якщо бути точнішим, то це - кухонна раковина, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Уніан.
Саме тут мешкає безліч хвороботворних бактерій, і їх тут навіть більше, ніж у громадському туалеті.
Звідки беруться мільйони небезпечних мікроорганізмів? Просто згадайте, у скількох процесах задіяна раковина на кухні: у ній миють посуд, овочі та інші сирі продукти, іноді розморожують м'ясо.
Частина бактерій, які на них містяться, змиваються разом із водою, але багато з них, зокрема сальмонела і кишкова паличка, осідають на раковині, а в процесі приготування їжі можуть поширитися практично по всіх поверхнях.
Тому експерти радять особливо ретельно стежити за чистотою на кухні, а саме кухонної раковини. Крім неї, на кухні є ще кілька речей, які уподобали бактерії:
- губка для посуду - через свою пористу структуру може накопичувати і потім переносити бактерії;
- обробна дошка - мікроби накопичуються в її вм'ятинах і борозенках;
- дерев'яний посуд - має пористу структуру і на ньому швидше з'являються тріщинки, де, як і на дошці, збираються небезпечні мікроорганізми.
Тому дуже важливо якомога частіше міняти губки для посуду, особливо ретельно мити обробну дошку і дерев'яне начиння, а також використовувати паперові рушники для прибирання.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами