На відміну від іншого посуду – дерев’яні вироби потребують більш делікатного ставлення. Тому перш ніж почати користуватися експерти радять обробити їх мінеральною чи лляною олією (саме ці види олій не будуть при нагріванні віддавати гіркотою. А ви ж не хочете зіпсувати страву?). Повторювати подібну процедуру бажано щороку.
Щодо миття, то не слід залишати посуд на довго брудним. Ви сміливо можете використовувати свій улюблений миючий засіб. Та в жодному разі не відправляйте дерев’яний посуд до посудомийної машинки та не замочуйте у воді.
Щоб позбутися сторонніх запахів (а дерево їх швидко поглинає) протирайте вироби соком лимону.
Після миття все ретельно витирайте та залишайте до повного висихання при кімнатній температурі. Якщо ж сушити біля нагрівальних приборів – ризикуєте отримати деформований посуд.
Отримуйте новини в Telegram
Ну, і варто також поговорити про протимікробну та протигрибкову обробку:
Після тієї чи іншої обробки посуд слід ретельно вимити та висушити.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами