Меню з переліком вишуканих страв пішло з молотка за 84 тисяч фунтів стерлінгів (понад 100 тис. доларів або 3,7 млн грн), повідомляє BBC та The Guardian. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УП.
У ньому перераховані страви, які подавали ввечері 11 квітня 1912 року.
Продажем займався аукціонний дім Henry Aldridge & Son у графстві Вілтшир.
«Меню – це чудова річ, що вціліла з найвідомішого океанського лайнера всіх часів», – сказав аукціоніст Ендрю Олдрідж.
Унікальне вціліле меню від 11 квітня 1912 року показує, яку їжу подавали на лайнері всього за три дні до того, як він зіткнувся з айсбергом під час своєї першої подорожі через Атлантику.
Пасажири ласували молюсками, лососем, перепелами, пудингом «Вікторія» та заварним десертом, який того вечора пропонували разом з абрикосами та французьким морозивом.
Також у меню були устриці, яловичина, качка і курка, подані з картоплею, рисом і пюре з пастернаку.
На меню зображений рельєфний прапор White Star Line, а також позолочений напис із зображенням ініціалів OSNC (Ocean Steamship Navigation Company) поряд із написом «RMS Titanic».
Наші новини є у Facebook
Нагадаємо, «Титанік» – британський трансатлантичний пароплав, другий лайнер класу «Олімпік» компанії White Star Line. Найбільший на той час лайнер будувався в Белфасті на корабельні «Harland & Wolff» з 1909 по 1912 рік.
14 квітня 1912 року "Титанік" зіткнувся з айсбергом в Атлантичному океані, внаслідок чого корабель затонув. Тоді загинули понад 1 500 людей.
Трагедія сталася під час першого рейсу лайнера, що прямував до Нью-Йорка. 712 людей, що врятувалися, підібрав пароплав «Карпатія»
Читати ще: Як чотири «Титаніки» : найбільший у світі круїзний лайнер збудували у Фінляндії
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами