За даними НБУ, 28 квітня 2022 року регулятор отримав від іноземних партнерів інформацію про те, що цей поліс вимагатиметься під час перетину кордону з Польщею. Ця практика, очевидно, поширюватиметься і на кордонах з іншими країнами, пише Медіа агентство АСС з посиланням на 24 канал. 

«Ми вдячні усім країнам, які із розумінням поставилися до ситуації, в якій опинилися громадяни України. За 2 місяці українські страховики відпрацювали оптимальні умови придбання та користування таким полісом», – сказала директорка Департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг НБУ Ольга Максимчук.

Наші новини є у Facebook

Що варто знати про «Зелену картку»

Сьогодні укласти договір міжнародного страхування «Зелена картка» можна зі знижкою 50% в українських страховиків. Вартість полісу залежить від:

- типу транспортного засобу,

- країни відвідування,

- терміну дії договору страхування.

Поліси видаються на мінімальний строк – 15 днів, максимальний – не перевищує 1 рік. Ціна на страховий поліс «Зелена картка» визначена МТСБУ і є однаковою для всіх страховиків.

«Зелена картка» – страховий сертифікат єдиної форми, що застосовується в країнах-членах міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка».