Батьківщиною всесвітнього дня шоколаду вважається Франція. Саме французи в 1995 році започаткували це свято. Цей день досить швидко здобув популярність і крім Франції широко відзначається в Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах як всередині Європейського союзу, так і за його межами.
В Україні День шоколаду найбільш яскраво святкують у Львові.
1. Вчені довели, що аромат шоколаду стимулює ритм тета-хвиль головного мозку, сприяючи глибокій релаксації всього організму.
2. До складу білого шоколаду входить цукор, сухе молоко і масло какао, але немає какао-порошку, тому технічно цей продукт не є шоколадом.
3. Для виготовлення 1 кілограма шоколаду потрібно близько 900 какао-бобів.
4. Щомиті жителі США з'їдають 45 кг шоколаду.
5. Найбільша шоколадка була виготовлена в Британії, її вага склала 5792,2 кілограма (ширина і довжина цього кулінарного шедевра склали по 4 метри).
Наші новини є у Facebook
6. Щоденне вживання темного шоколаду знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань на третину.
7. Шоколад має відмінні антибактеріальні властивості, в т.ч. захищає зуби від карієсу.
8. 40 плиток справжнього шоколаду (або 10 кілограм) є смертельною дозою для людини.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами