До зернобобових належать тільки ті культури, які збирають для споживання в сушеному вигляді. Вони багаті на білок, що має велике значення для людей в регіонах, де споживання м’яса та молока недостатнє з різних причин. Зернобобові настільки важливі, що навіть мають своє свято — 10 лютого відзначається Всесвітній день зернобобових. Про це повідомляє Медіа агентство АСС з посиланням на DayToday.
Всесвітній день зернобобових покликаний підвищити знання людей про властивості та важливість зернобобових для світової економіки й природних ресурсів.Населення нашої планети постійно зростає, тому зернобобові мають велике значення для забезпечення людства продовольством.
Перш за все для жителів незаможних країн це доступне джерело протеїну. До того ж у всьому світі постійно зростає кількість тих, хто з різних переконань не вживає м’ясо чи взагалі продукти тваринного походження.Тож зернобобові стрімко набувають головної ролі в нових стандартах харчування. При цьому вони дуже стійкі до змін клімату, невибагливі до погодних умов та вологості, що дає змогу вирощувати їх в достатніх кількостях.
Наші новини є у Facebook
Надзвичайно важливим є те, що ці рослини незамінні для відновлення ґрунтів, тому що мають здатність збагачувати їх азотом. Вирощування зернобобових на одному гектарі дає такий самий ефект, як від внесення 100 кілограмів азотних добрив. При цьому для самих зернобобових треба набагато менше поживних речовин, ніж для інших сільськогосподарських культур.
Рослини, які висівають слідом за зернобобовими, дають значно кращий врожай, наприклад, врожайність зернових в середньому підвищується на півтори тони з гектару.Зернобобові споживаються не тільки в чистому вигляді, використання їх наразі дуже широке. Наприклад, борошно з них використовують в різних продуктах харчової промисловості — від хлібних і м’ясних до молочних. Також зернобобові часто можна знайти в складі кормів для домашніх тварин.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами