Ретельно вибирайте полуницю. Купуючи ягоду, ретельно її огляньте, щоб виявити несвіжу ягоду. Плями на ягоді, розім'яті ягоди свідчать, що полуниця не дуже свіжа, можливо навіть почала підгнивати. Вибирайте сухі ягоди, у будь-якому разі, вологі ягоди зіпсуються набагато швидше. Не купуйте потемніли або м'які ягоди, тим більше полуницю на якій почала рости пліснява, пише Медіа агентство АСС з посиланням на ТСН.
Збираючи ягоди на своєму городі, дочекайтеся, поки ягоди достигнуть і стануть яскраво-червоними, але при цьому все ще залишаться досить твердими.
Отримуйте новини в Telegram
Перед тим як зберігати полуницю, обов'язково переберіть її. Навіть якщо ви ретельно вибирали полуницю в магазині чи на базарі, перед відправлянням на зберігання, в холодильник переберіть ягоди, викиньте пом'яті та зіпсовані.
Полуницю потрібно мити перед вживанням. Якщо вимити полуницю заздалегідь, вона почне вбирати воду, ягоди розкиснуть. Щоб уникнути цього, мийте ягоду безпосередньо перед тим, як її використати. Якщо ягода помита, а потрібно її довше зберегти, підсушіть її за допомогою паперового кухонного рушника.
Використовуйте оцет. Розчин оцту та води допоможуть видалити бактерії з ягід. Якщо довелось купити полуницю, серед якої багато уражених пліснявою, переберіть полуницю, викиньте уражену, а ті що залишилися обробити сумішшю з однієї частини оцту та трьох частин води.
Зберігайте полуницю в окремому місці холодильника. Оптимальна температура зберігання полуниці - 0-2ºC. Зберігати ягоди полуниці краще в нижньому висувному відсіку холодильника, в спеціальному відсіку для фруктів і овочів.
Новини Медіа агентства АСС є у Viber
Заморожування полуниці. Полуницю можна зберегти ще довше, якщо її заморозити. Для заморожування ягід добре підходять пластикові контейнери та контейнери з товстого скла. Можна також використовувати спеціальні пластикові пакети для заморожування із кліпсою. Але не укладайте полуницю занадто щільно, щоб не отримати в результаті суцільну масу. Залишайте контейнер незаповненим на 1,5-2 сантиметри, тому що при заморожуванні ягода збільшується в об'ємі.
Якщо заморожувати ягоди без додавання цукру або сиропу, найкраще розсипати їх в один шар на піддон морозильної камери й заморозити так впродовж декількох годин. Після цього заморожені ягоди розкласти по контейнерах або пакетах. У такий спосіб ягоди не перетворяться в кашу, можна отримати окремі ягоди.
Заморожувати ягоди можна цілі, порізані, або з цукром. Додавання цукру або цукрового сиропу допоможе зберегти смак, аромат і форму ягід. 100 грамів цукру вистачить на літр ягоди. Можна приготувати цукровий сироп, змішавши цукор і теплу воду в співвідношенні один до одного та залити ним ягоди, щоб вони були повністю покриті сиропом. Цукор або цукровий сироп краще додавати в ягоди, коли вони вже розкладені по контейнерах.
При розморожуванні полуниці, поставте її в холодильник і дайте відтанути.
Читайте також всі новини Чернівців.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами