Якщо на кухонному начинні є подряпини, деформації, ознаки старіння та нерівномірне розігрівання, то це ознака того, що його потрібно оновити, пише Медіа агентство АСС з посиланням на 24 Канал.
Подряпані та деформований посуд
З часом антипригарне покриття на сковорідках дряпається, а дно – деформовується. Це ускладнює приготування їжі, оскільки подряпини створюють ризик потрапляння частинок покриття у страви й накопичення бактерій. Деформовані каструлі нерівномірно нагріваються, тож це підвищує ймовірність підгоряння їжі.
Старий посуд
Багато старого посуду на кухні створює безлад та займає місце. Старі сковорідки з антипригарним покриттям можуть бути небезпечними, а керамічні вироби – містити свинець.
Обирайте якісний посуд з рівномірним розподілом тепла. Легкість очищення допоможе запобігти накопиченню бактерій. Добре спроєктований посуд буде довго служити й забезпечить тривале користування,
– радить фахівець Трейсі Брігман.
При виборі нових каструль та сковорідок важлива не лише естетика, але й безпека та практичність. Інвестиція у якісний посуд дозволить не лише отримати комфорт у приготуванні страв, але й спокій щодо здоров’я.
Дивіться нас на YouTube
До слова, харчову соду не можна використовувати для очищення алюмінієвих сковорідок, оскільки вона може викликати окислення і потемніння поверхні. Оцет не рекомендується застосовувати на емальованих поверхнях, бо він може зробити їх матовими і до них буде прилипати їжа.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами