Багато фруктів містять калій, поліфеноли, флавоноїди та інші поживні речовини, які можуть допомогти знизити артеріальний тиск. Проте, щоб побачити результати, варто вживати фрукти в межах дієти, яка багата на овочі, цільнозернові продукти, нежирне м'ясо та нежирні молочні продукти. Тому видання verywell health назвало 9 фруктів, які допоможуть знизити кров'яний тиск, пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
Отримуйте новини в Telegram
Банани відомі тим, що мають високий вміст калію, який допомагає знизити артеріальний тиск.
«Вживання достатньої кількості калію в раціоні може допомогти контролювати артеріальний тиск. Один банан середнього розміру містить приблизно 9% добової норми калію», - зазначили у матеріалі.
Чорниця та інші ягоди можуть знижувати артеріальний тиск, якщо вживати їх у рамках здорового раціону.
«Чорниця є основним джерелом антоціанів - антиоксидантних пігментів, які надають деяким фруктам характерний синій, фіолетовий або червоний колір. Антоціани також допомагають знизити артеріальний тиск, підвищуючи рівень оксиду азоту, який розширює і розслабляє кровоносні судини», - пояснили у виданні.
Цитрусові можуть бути особливо ефективними для зниження артеріального тиску, адже містять вітамін C, клітковину, флавоноїди та інші корисні сполуки.
Вчені довели, що вживання журавлиного соку знижує систолічний артеріальний тиск. Це пов'язано з високим вмістом поліфенолів, таких як кверцетин, що є у журавлині. Поліфеноли діють як антиоксиданти та можуть зменшувати запалення.
В одному з досліджень вживання двох плодів ківі під час сніданку впродовж семи тижнів суттєво знизило систолічний артеріальний тиск учасників порівняно з тими, хто не вживав цей фрукт.
Є підтвердження того, що вживання вишневого соку може знизити систолічний артеріальний тиск, адже вишні мають поліфеноли та антоціани, які мають протизапальну дію та захищають серце.
Яблука відомі своєю користю для здоров'я, а одна з їхніх переваг полягає у тому, що вони знижують артеріальний тиск завдяки вмісту флавоноїдів, калію та клітковини.
«По можливості віддавайте перевагу цілим яблукам, а не переробленим формам (наприклад, яблучному пюре). Недавні дослідження показали, що помірне споживання цілих яблук (від трьох до шести на тиждень) може знизити ризик смерті на 48% для людей з високим артеріальним тиском», - підкреслили у verywell health.
Як і багато інших фруктів, гранати містять велику кількість антиоксидантів, вітаміну C, клітковини та калію, які допомагають знизити артеріальний тиск.
«Існують докази того, що вживання гранатового соку може знизити систолічний артеріальний тиск на 4,96 пункти, а діастолічний - на 2,01 пункти», - додали у матеріалі.
Помідори містять багато лікопену, тобто антиоксидатного пігменту, який надає плодам характерного червоно-помаранчевого кольору.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами