Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.

М'ята століттями використовувалася як кулінарна трава і лікувальна рослина. 

«Вона має корисні властивості для здоров'я і може допомогти при деяких захворюваннях, таких як проблеми з травленням, застуда і нудота», - пояснила професійний чайний сомельє Даніела Тітіун.

Вона радить пити м'ятний чай після важкої їжі, щоб відразу відчути його користь. М'ятний чай не містить кофеїну, тому його можна пити під час вечірнього відпочинку або замінити післяобідню чашку кави.

Існує безліч видів м'яти. Найбільш відомі - це м'ята перцева (у ній найбільше ментолу і тому смак найбільш свіжий) та м'ята колоскова. Але чай можна заварювати практично з будь-яким видом м'яти - все залежить від особистих уподобань.

Дивіться нас на YouTube

Як приготувати чай зі свіжої м'яти

Для приготування свіжого м'ятного чаю потрібно лише, і тільки, свіжа м'ята.
1. Жменю свіжого листя м'яти варто промити під прохолодною водою, щоб видалити бруд і сміття.

2. Покладіть листя в чашку або чайник і залийте окропом.

3. Накрийте кришкою і дайте настоятися 5-7 хвилин. Довше настоювання ніяк не вплине на міцність чаю - м'ята відразу віддає корисні властивості. Але якщо ви хочете більше смаку, то варто збільшити кількість листя вдвічі або втричі.

4. Смакуйте і насолоджуйтесь!

Якщо вам треба приготувати більшу порцію, щоб пригостите гостей, то збільшену кількість листя треба залити 1 літром окропу і настояти до 7 хвилин. Далі листя треба дістати, а чай після охолодження накрити кришкою і поставити в холодильник. М'ятний чай може зберігатися в холодильнику приблизно три дні.