Про це йдеться у результатах дослідження, проведеного турецькими науковцями в університеті Яшар в Ізмірі, повідомляє CNN Türk, пише МА АСС з посиланням на Укрінформ.
«Антиоксиданти, яких багато в червоних і фіолетових продуктах, захищають організм від окислювального стресу та пошкоджень, спричинених вільними радикалами. Антиоксиданти, крім підтримки здоров’я організму, також мають ефекти уповільнення старіння», - пояснила науковиця, докторка факультету біоінженерії Едже Йилдиз Озтюрк.
Серед особливо корисних науковиця назвала фрукти: слива, полуниця, вишня, інжир, фіолетовий виноград і гранат. Овочі: буряк, червоний перець, фіолетова капуста, червона редька, фіолетова морква та фіолетова цибуля. А також ягоди: чорниця, аронія, асаї, малина, ожина, ягоди годжі, чорна шовковиця, журавлина.
Отримуйте новини в Telegram
«Клінічні дослідження показують, що споживання цих продуктів зменшує зношування клітин мозку та ризик нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера. Завдяки високій антиоксидантній здатності вони допомагають захистити організм від раку, сповільнюючи ріст ракових клітин», - пояснила науковиця.
Також споживання вказаних продуктів запобігає старінню, сприяє відновленню пошкодженню клітин і тканин.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами