Учені Гельсінського університету створили модель поширення вірусу, подібного коронавірусу, в ресторанному приміщенні, пише ІА АСС з посиланням на Укрінформ.
У ході дослідження стало відомо, що вірус заповнював просторе приміщення всього за 15 хвилин. Концентрація вірусу в повітрі, проте, знижувалася при ефективній вентиляції.
Крім того, як тільки джерело вірусу залишало приміщення, концентрація вірусу помітно знижувалася лише за кілька хвилин.
За словами доцента мікробіології, вірусолога Ніни Атанасової, це підтверджує припущення, що в ресторанах важливо контролювати кількість клієнтів і стежити за тим, щоб вони час від часу змінювалися.
Читайте ще: У Китаї робот «оглянув» пацієнтку на відстані 400 кілометрів
Дивіться нас на YouTube
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами