Для зменшення запалення та підтримки здоров'я серцево-судинної і нервової систем здавна використовують корицю. А ще, виявляється, ця спеція допомагає підтримувати рівень цукру в крові та контролювати вагу. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
Як розповіла зареєстрована дієтологиня-нутриціологиня Джеймі Джонсон, дослідження, опубліковане 2023 року у журналі BMC, показало, що кориця у людей з діабетом другого типу або синдромом полікістозних яєчників з часом знижує рівень цукру в крові на 0,1%, а рівень цукру в крові натщесерце - майже на 11 мг/дл (міліграмів на децилітр).
Кориця також може покращити чутливість до інсуліну, що вимірюється за допомогою HOMA-IR. Такі результати показало дослідження, яке вийшло 2019-го у виданні Diabetes research clinical practice. Цей показник відображає, наскільки добре ваш організм реагує на інсулін. Як відомо, погана чутливість до інсуліну, або інсулінорезистентність, є ключовим фактором розвитку діабету другого типу.
Дослідження, опубліковане у виданні MDPI 2022 року, виявило, що кориця здатна знижувати рівень цукру у крові кількома способами. Вона, зокрема:
- посилює активність рецепторів інсуліну, що призводить до ефективнішого виведення глюкози з кровотоку;
- сприяє відчуттю ситості;
Наші новини є у Facebook
- зменшує запалення, яке сприяє розвитку діабету другого типу;
- знижує рівень глюкози після їжі та уповільнює травлення вуглеводів.
У дослідженнях використовувалися дози кориці 0,5-6 грамів, що приблизно еквівалентно 0,25-2,3 чайної ложки.
Дієтологиня радить протягом дня вживати 0,5-1 чайну ложку кориці. За її словами, щоб помітити ефект, варто їсти цю спецію протягом щонайменше восьми тижнів.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами