Насіння соняшнику - це широко доступний і популярний снек, який до того ж, дуже корисний для організму. Портал verywellhealth.com розповідає про 9 найкорисніших способів ввести насіння соняшнику у свій раціон, пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
Це один із найпростіших способів насолодитися ним і отримати всі його корисні властивості, включно з вітаміном Е, магнієм і корисними жирами, стверджують дослідження. Сире насіння соняшнику можна купувати як очищеним, так і неочищеним. Очищене насіння - найзручніший вибір, оскільки його можна додавати в салати, вівсянку або йогурт. Неочищене насіння, з іншого боку, підходить для більш усвідомленого перекусу, оскільки вам потрібно розламувати кожну насінину, що природним чином уповільнює темп їжі.
Деякі дослідження показують, що обсмажування насіння може збільшити вміст антиоксидантів. Обсмажування також надає йому унікального хрускоту та посилює його аромат. Вибирайте несолоні або слабосолоні сорти, щоб контролювати вміст натрію, або обсмажте його удома, додавши трохи оливкової олії або часникового порошку для смаку.
Додайте одну-дві столові ложки очищеного, сирого або злегка обсмаженого насіння для додаткової текстури, клітковини, білка і вітаміну Е.
Дивіться нас на YouTube
Насіння соняшнику добре поєднується з такими інгредієнтами, як авокадо, смажений нут, сушена журавлина або цитрусова вінегретна заправка.
Вони добре поєднуються з найрізноманітнішими продуктами, як-от кренделі, шматочки темного шоколаду, волоські горіхи, кеш'ю і сухофрукти, як-от журавлина, родзинки або курага. Ви навіть можете додавати суміш із насіння соняшнику у вівсянку або гранолу вранці для отримання антиоксидантів, вітамінів і мінералів.
Додавання насіння соняшнику в смузі - простий спосіб додати кремову консистенцію, корисні жири і білок без використання молочних продуктів. Його м'який горіховий смак добре поєднується з фруктами, зеленню або сумішами на основі какао.
Це альтернатива арахісовій або мигдальній олії, що ідеально підходить для людей з алергією.
Додайте смажене або сире очищене насіння соняшнику в кухонний комбайн і подрібніть до однорідної маси. За бажання додайте трохи оливкової олії або дрібку солі для текстури та смаку.
Насіння соняшнику - ідеальний інгредієнт для домашніх енергетичних закусок, які дадуть вам енергію між прийомами їжі.
Змішайте насіння соняшнику з вівсяними пластівцями, горіховою або насіннєвою пастою, родзинками, фініками або медом, посипте корицею або какао-порошком, а потім скачайте невеликі кульки. Випікати їх не потрібно, оскільки вони злипаються і добре зберігаються в холодильнику кілька днів.
Додавання насіння соняшнику в тісто для млинців, вафель або мафінів додасть їм поживної хрусткої текстури та збільшить кількість корисних жирів, білків і мінералів. Вони особливо добре поєднуються з тістом на основі цільнозернового або вівсяного борошна.
Ви також можете посипати випічку додатковим насінням перед приготуванням для золотистої, підсмаженої скоринки.
Пророщування - це процес, який, як доведено, покращує засвоюваність і засвоюваність поживних речовин у насінні. Щоб проростити насіння соняшнику, використовуйте сире, очищене, несмажене насіння, спеціально призначене для пророщування.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами