Овочі їдять абсолютно всі - навіть люди, які не люблять броколі, обов'язково вживають картоплю або моркву. І попри те що більшість овочів ми все-таки звикли піддавати термічній обробці, деякі з них готувати не потрібно. Дізнайтеся, який овоч найкорисніший для вживання в сирому вигляді.
За даними Американської кардіологічної асоціації, регулярне вживання сирих овочів може запобігти ризику хронічних захворювань і допомогти уникнути проблем із серцем, пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН. Ще один приємний бонус - сирі овочі не заберуть багато часу в процесі готування якраз тому, що готувати їх не потрібно.
Стейсі Вудсон, магістр наук, сертифікована та ліцензована дієтологиня каже, що якщо постійно їсти сирий часник, то можна швидко нормалізувати рівень холестерину, стабілізувати рівень цукру в крові та артеріальний тиск. За словами дієтологині, розчавлювати чи подрібнювати його не можна - потрібно саме відкушувати чи їсти нарізані шматочки.
Якщо якісь овочі можна їсти тільки сирими, то це броколі. Такий варіант вживання набагато кращий і корисніший. Зелений овоч упевнено посідає перше місце в рейтингу продуктів, які допомагають із профілактикою захворювань. Якщо ви постійно їстимете броколі, то забудете про проблеми з кістками, кишківником і серцем.
Ліза Ендрюс, магістр педагогічних наук і сертифікована дієтологиня каже, що під час термічної обробки броколі втрачає значну частину своїх корисних властивостей, хоч і не всі, але навіщо себе обмежувати, якщо можна цього не робити.
Джуліана Крімі, дієтологиня і магістерка наук, стверджує, що буряк можна і потрібно їсти сирим. Беталаїни, які містяться в сирому овочі, руйнуються під час нагрівання, але саме вони допомагають зупинити запальні процеси в організмі. Нітрати в складі буряка знижують артеріальний тиск, що дуже важливо для людей, які буквально живуть із тонометром під подушкою.
Ще один хрестоцвітий овоч, який необхідно їсти, не піддаючи термічній обробці. На тиждень потрібно з'їдати щонайменше півтори порції капусти, щоб уникнути проблем із підшлунковою залозою. Дієтологи радять розм'якшувати овоч салатною заправкою, якщо для вас він занадто жорсткий на смак.
За даними Міністерства сільського господарства США, один перець містить у 2 рази більше вітаміну С, ніж один апельсин, а також на 20% від добової норми фолієвої кислоти. Це означає, що овоч обов'язково потрібно вживати саме в сирому вигляді, тому що в момент приготування концентрація корисних речовин знижується.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами