Нині його вибір на полицях магазинів є великим. Є дріжджовий, бездріжджовий, з насінням, з перцем, пшеничний або житній. Гастроентерологи поставили крапку у питанні, який хліб корисніший і чи дійсно варто купувати саме чорний, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Уніан.
Гастроентерологи чітко пояснюють, в чому різниця між білим і чорним хлібом, якщо справа стосується шлунка. По-перше, звичайна "цеглинка" абсолютно марна - нічого позитивного для здоров'я вона не несе. Такий хліб печуть, як правило, з борошна вищого сорту - воно проходить дуже ретельну обробку, тому втрачає всі корисні вітаміни. Від регулярного вживання пшеничного хліба легко можна набрати вагу - такий продукт дуже калорійний.
Для приготування чорного хліба використовують іншу технологію. Склад у нього також більш дієтичний, завдяки чому чорний хліб сприяє правильній роботі шлунково-кишкового тракту. Однак з чорним хлібом теж слід бути обережними - якщо у вас гастрит, виразка або панкреатит, то такий продукт викличе бродіння в кишечнику.
Отримуйте новини в Telegram
Найбільш вдалим варіантом лікарі назвали сірий хліб - той, що готується з борошна грубого помелу, а також суміші пшеничного і житнього борошна. У такі вироби часто додають цільнозернові злаки, горіхи і насіння, через що він більш калорійний. Але він все одно корисніше, ніж простий білий батон.
Додатково варто розуміти, що немає різниці між дріжджовим і бездріжджовим продуктом - дріжджі гинуть при температурі 60-70 градусів, а хліб випікається при ще більш високих значеннях. Глютен теж не такий страшний, як багато хто думає - цей компонент є не тільки в хлібі, але і в багатьох інших продуктах, а також ліках. Заборонено його вживати тільки тим людям, яким лікар призначить безглютенову дієту.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами