Нирки - чудовий орган, що фільтрує відходи з крові, балансує електроліти і виробляє гормони, життєво важливі для загального стану здоров'я.
При цьому, згідно з дослідженням, на хронічну хворобу нирок страждають близько 10% населення світу, що становить майже 800 млн осіб, пише The IndianExpress. Урологи Пракаш Чандра Шетті та Нітін Шрівастава перерахували п'ять суперпродуктів, які покращують здоров'я нирок. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
Чорниця багата на вітаміни та мінерали, містять антиоксиданти, такі як антоціани, які зменшують запалення і захищають від окисного стресу. У цих ягодах також мало натрію, калію і фосфору, що робить їх придатними для людей з проблемами нирок. Включення чорниці в раціон може допомогти регулювати кров'яний тиск і запобігти утворенню каменів у нирках.
Ця риба має протизапальні властивості, які сприяють здоров'ю серцево-судинної системи. Вживання жирної риби може знизити рівень холестерину, тим самим знижуючи ризик захворювань нирок.
Капуста багата на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, особливо на вітамін К, який має вирішальне значення для згортання крові та міцності кісток. Завдяки низькому вмісту калію капуста підходить людям із захворюваннями нирок, яким необхідно обмежити споживання калію. Включення капусти в щоденний раціон може допомогти регулювати функцію нирок і поліпшити загальне самопочуття.
Наші новини є у Facebook
Часник містить аліцин, що має антибактеріальну та протизапальну дію. Регулярне вживання часнику допомагає знизити кров'яний тиск, запобігти серцевим захворюванням, пов'язаним із підвищеним рівнем холестерину, і захистити нирки. Додавання часнику в їжу не тільки покращує смак, а й забезпечує додатковий захист від захворювань нирок.
Кіноа багате на білок, клітковину, залізо і магній, а також інші поживні речовини. У ньому мало калію і фосфору, що робить ці зерна відповідною альтернативою для людей із проблемами нирок. Якщо зробити кіноа основним джерелом енергії замість інших вуглеводів, це може значно поліпшити здоров'я нирок.
При цьому доктор Шетті наголосив на необхідності гідратації, яка покращує здоров'я нирок. «Вода необхідна для вимивання токсинів і відходів із нирок, тому намагайтеся випивати щонайменше 8 склянок води на день, залежно від вашого рівня активності та клімату», - сказав він.
Крім того, фахівець рекомендував скоротити споживання оброблених харчових продуктів, рафінованого цукру і продуктів з високим вмістом натрію, щоб зберегти здоров'я нирок.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами