У бразильському Державному університеті Сан-Паулу вчені дізналися, що люди, які пропускають сніданок і ті, хто вживає їжу перед сном, ризикують померти від серцевого нападу. Про це повідомляє MedicalXpress.
Фахівці провели опитування серед 113 пацієнтів у віці близько 60 років, які пережили інфаркт міокарда. Також у них спостерігався підйом сегмента ST електрокардіограми (STEMI).
Виявилося, що 58% опитаних регулярно пропускали ранковий прийом їжі, їли перед сном 51%, а 41% добровольців мали обидві звички. Виявилося, що в останньої групи ризик смерті від повторного інфаркту та стенокардії протягом 30 днів після першого нападу був у 4-5 разів вищим.
Вчені наголошують, що регулярне харчування є одним із способів запобігти інфаркту і поліпшити стан хворого після нього. Дослідники нагадують, що перерва між вечерею і сном має бути не менше двох годин, а в сніданок повинні входити молочні продукти, вуглеводи і фрукти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняний гіповітаміноз. Що це і як з ним боротися
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами