Дискомфорт у травленні - чи то здуття живота після щільного прийому їжі, чи то епізодичні напади нетравлення шлунку - може зробити будь-кого нещасним. Хоча сучасна медицина пропонує ефективні методи лікування, спостерігається новий інтерес до природних способів підтримки здоров'я кишківника. Про це інформує Science Alert, пише МА АСС з посиланням на УНН.
Зазначається, що століттями трави та спеції використовувалися в традиційній медицині завдяки їхнім корисним властивостям для травлення, і сучасна наука починає підтверджувати деякі з цих старовинних засобів.
Видання називає п'ять трав і спецій, які сприяють кращому травленню.
М'ята перцева (Mentha piperita) - одна з найвідоміших трав для полегшення розладів травлення. Її активна сполука, ментол, розслаблює м'язи кишківника, допомагаючи зменшити здуття живота, гази та біль у животі. Вона також може зменшити чутливість до болю, боротися зі шкідливими бактеріями та заспокоїти запалення.
Клінічні випробування показують, що капсули з олією перцевої м'яти можуть полегшити симптоми синдрому подразненого кишківника.
Ромашка (Matricaria chamomilla) відома своїм заспокійливим ефектом, а також може заспокоювати травну систему. Ромашковий чай є одним із найпопулярніших трав’яних напоїв у світі - щодня випивається близько мільйона чашок - і здавна використовується для полегшення розладу шлунку та подразнення кишківника.
Докази здебільшого традиційні, але дослідження на тваринах показують, що екстракт ромашки може зменшити виразку шлунка завдяки своїм антиоксидантним властивостям.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами