Смачні рецепти з гарбуза допоможуть не лише збагатити осіннє меню, а й додати поживних речовин у ваш раціон. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УП Життя.
Гарбузовий сік є обов'язковим атрибутом будь-якої поїздки Гоґвортським експресом, а також подається під час частувань у Великій залі замку Гоґвортс.
У фільмі про Гаррі Поттера гарбузовий фреш традиційно подають з льодом, однак ви можете підігріти його за бажанням.
Наші новини є у Facebook
- 4 склянки яблучного соку
500 грамів гарбузового пюре
- 1/4 склянки абрикосового варення
- 1 чайна ложка спецій для гарбузового пирога
- 1/2 чайної ложки чистого ванільного екстракту
- лід
-У блендері змішайте яблучний сік, гарбузове пюре, варення, спеції для гарбузового пирога та ваніль до однорідної, злегка пінистої консистенції, приблизно 30 секунд.
- Розлийте в келихи з льодом і подавайте до столу.
Чай з молоком у комбінації з гарбузом – справді незвичне поєднання. Проте приготувати оксамитовий гарбузовий чай-лате досить легко та швидко, тому це ще одна цікава новинка до осіннього столу.
- спеції для гарбузового пирога
- молоко
- бодян (аніс зірчастий)
- цукор
- ванільний екстракт
- кардамон
- імбир (Для зручності використовуйте сушений мелений імбир, а для більш яскравого смаку – шматочок свіжого імбиру).
- чай (Ви можете використовувати листовий чорний чай або пакетики чорного чаю, залежно від того, що у вас є під рукою)
гарбузове пюре
- У середній каструлі змішайте спеції, гарбузове пюре, ванільний екстракт і коричневий цукор.
- Варіть на середньому чи слабкому вогні до появи аромату та потемніння. Часто помішуйте, щоб запобігти пригоранню.
- Влийте молоко в каструлю і добре перемішайте.
- Нагрійте на середньому вогні, поки воно не закипить.
- Всипте чайне листя або киньте пакетики чаю в гаряче молоко. Накрийте кришкою і дайте настоятися кілька хвилин. Щоб чай не гірчив, додавайте його в самому кінці.
- Збийте напій вінчиком та перелийте в чашку для подачі. Також можна додати збите звичайне молоко для додаткової піни.
- 1 склянка нежирного ванільного йогурту
- ¾ склянки консервованого гарбуза
- ½ склянки кубиків льоду
- ⅓ склянки свіжого апельсинового соку
- 1 столова ложка коричневого цукру
- ½ чайної ложки меленої кориці
- ⅛ чайної ложки меленого мускатного горіха
- дрібка меленої гвоздики
- 1 стиглий банан, нарізаний і заморожений
- трохи меленої кориці (за бажанням)
- Змішайте йогурт та всі інші інгредієнти у блендері та збийте до однорідної маси.
- За бажанням прикрасьте смузі дрібкою меленої кориці.
- Подавайте одразу після приготування.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами