Учені з’ясували, що зелена квасоля через вміст сапоніну здатна природним чином знизити рівень холестерину в організмі та забезпечити інші переваги для здоров’я серця, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Уніан.
Наші новини є у Facebook
Дослідження показують, що продукти з високим вмістом сапоніну - фітонутрієнту, який міститься в зернах, бобових, зеленій квасолі та горосі, - корисні, оскільки здатні допомогти знизити рівень холестерину. Також вони мають протиракові та протизапальні властивості й навіть допомагають контролювати рівень глюкози в крові, йдеться у публікації.
Зокрема сапонін допомагає уловлювати «поганий» холестерин і жовчні солі в кишківнику, що перешкоджає їх всмоктуванню. Утім, це не впливає на «хороший» холестерин.
Також зелена квасоля має мало натрію та жиру і є хорошим джерелом харчових волокон: одна порція зеленої квасолі містить три грами клітковини. Розчинна клітковина допомагає зв’язувати холестерин у кишківнику, щоб він виводився з організму, а не всмоктувався.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами