Для підтримки здоров'я кісток зазвичай рекомендують вживати в їжу продукти, багаті на кальцій, і займатися силовими вправами, а також не пити каву і чай.
Деякі дослідження показали, що кофеїн не найкращий друг для кісток, але є дані про те, що користь інших біологічно активних сполук у чаї переважує будь-які недоліки, пов'язані з вмістом кофеїну, пише Verywellhealth, передає Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
Також дослідження показали, що вживання чаю не сприяє втраті кальцію або зниженню щільності кісток. Дослідники вважають, що протизапальні властивості чаю пов'язані з його позитивним впливом на здоров'я кісток.
А от китайські вчені, щоб з'ясувати користь чаю для кісток, використовували менделівський рандомізований аналіз, тобто - генетичні варіації для того, щоб робити висновки.
Дослідники хотіли з'ясувати, як загальна мінеральна щільність кісткової тканини тіла покращується або не покращується залежно від споживання чаю.
Результати показали, що у людей з генетичною схильністю до вживання більшої кількості чаю загальна мінеральна щільність кісткової тканини вища, ніж у людей з генетичною схильністю до вживання чаю. (Так, існують відмінності в послідовностях ДНК, пов'язаних із любов'ю до чаю.) Це було найбільш помітно серед учасників віком від 45 до 60 років.
Дослідники заявили, що їхнє дослідження спростувало хибне уявлення про те, що вживання чаю призводить до остеопорозу, припустивши, що чай насправді може покращувати щільність кісток.
Дивіться нас на YouTube
Але зараз вони можуть лише припустити, що це може бути характерно для людей, від початку схильних пити чай. Під час аналізу підгруп дослідники не виявили причинно-наслідкового зв'язку між щільністю кісток і конкретними видами чаю, включно із зеленим і трав'яним.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами