Центр контролю та профілактики захворювань (CDC) Департаменту охорони здоров’я та соціального забезпечення США визначив найкорисніший овоч у світі.
Це помідори. Окрім відмінних смакових властивостей помідори мають неоціненну користь для нашого здоров'я, пише Медіа агентство АСС з посиланням на ТСН.
Згідно з даними клініки Клівленда (США) сирий помідор містить ключові поживні речовини у таких кількостях:
- 17 грамів вітаміну С, що складає 19% добової норми, рекомендованої для дорослих;
- 10 мікрограмів вітаміну K, це 8% добової норми;
- 296 міліграмів калію, 6% добової норми;
- 19 мікрограмів фолієвої кислоти, 5% добової норми.
Також помідори містять два види найпотужніших амінокислотних сполук – лікопен і бета-каротин. Які борються з вільними радикалами, що пошкоджують ДНК.
Медіа агентство АСС є в Instagram
Помідори запобігають хворобі на рак. Завдяки умісту сильних антиоксидантів помідори нівелюють ризик утворення ракових клітин в організмі. Вживання помідорів запобігає захворюванню на рак серця, простати та кишківника. Антиоксидант лікопен найкраще засвоюється з термічно оброблених овочів – соку, томатної пасти, супу та кетчупу.
Помідори покращують роботу головного мозку. Томатний сік за вмістом корисних речовин перевищує навіть цитрусові соки. Лікарі рекомендують пити його усім, хто хоче підвищити активність мозку та зміцнити свій імунітет.
Помідори допомагають схуднути. За рахунок умісту клітковини овочі добре насичують, тому після вживання томатного супу чи легкого салату з помідорами довго не хотітиметься їсти. Таке харчування зовсім не шкодитиме фігурі, адже на 100 грамів продукту припадає лише 24 ккал.
Помідори корисні для покращення метаболізму та належної роботи щитоподібної залози. За рахунок вмісту йоду, овочі налагоджують правильне функціонування цих систем організму, запобігаючи ожирінню печінки.
Підтримують здоров’я шкіри. Внаслідок умісту вітаміну С помідори сприяють виробленню колагену. Ця білкова сполука відповідає за молодість та пружність шкіри, еластичність зв’язок та хрящової тканини.
Суп та салати з помідорів варто вживати з оливковою олією, яка підсилюватиме смак та користь овочів.
У страви та напої з помідорами замість перцю й солі краще додавати зелень – петрушку та кріп.
Заморожені помідори містять в рази більше вітамінів та поживних речовин, ніж консервовані. Тому на зиму краще запасатися свіжими замороженими овочами.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами