У Гарвардській школі громадського здоров’я вважають алкоголь одночасно «загальнозміцнювальним засобом і отрутою». В залежності від складу та різноманітних домішок, алкогольні напої можуть мати різні ступені користі чи шкоди для здоров’я, пише ІА АСС з посиланням на УНН.
У помірній кількості алкоголь в цілому може бути корисними для кровообігу та здоров’я серця. Як показують дослідження, він може навіть захистити від діабету 2 типу та каменів у жовчному міхурі.
Тому вино та лікери (серед них і коньяк) асоціюються зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань, пояснюється в дослідженні. Вживання до одного напою на день пов’язано зі зниженням ризику гіпертонії, інсульту, інфаркту, раптової серцевої смерті, зниження когнітивних функцій, каменів у жовчному міхурі та смертності від усіх причин.
Читайте ще: У Фінляндії створили перший у світі алкоголь з вівсяного молока
Коньяк унікальний серед спиртних напоїв ще й тим, що містить основні антиоксидантні компоненти, включаючи елагову та галову кислоти. Дослідження, опубліковане у липні 2014 року, показало, що антиоксидантна здатність коньяку також покращується з його віком.
Саме антиоксиданти в алкогольних напоях, зокрема в коньяку, можуть бути причиною того, що спиртні напої мають певні переваги для здоров’я. Антиоксиданти допомагають зменшити активність вільних радикалів, сполук, які можуть завдати шкоди, якщо їх рівень у вашому організмі стає занадто високим. Вільні радикали з'являються від впливу забруднення навколишнього середовища, старіння, а також від деяких продуктів.
Антиоксидант елагова кислота має протизапальну дію, яка може бути потужною у боротьбі з ожирінням, резистентністю до інсуліну, атеросклерозом, діабетом 2 типу та деякими видами раку, згідно з дослідженнями.
А галова кислота в складі коньяку надає йому, ймовірно, протипухлинних, протигрибкових, антибактеріальних, противірусних та антихолестеринових властивостей.
Читайте наші новини в Instagram
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами