Стійкість до вірусних та бактеріальних інфекцій багато в чому залежить від складу нашої тарілки. Тому максимально наповнюємо її сезонними суперфудами, пише м Медіа агентство АСС з посиланням на ТСН.
Отримуйте новини в Telegram
- джерела вітаміну А: гарбуз, морква, петрушка, зелень(доїдаємо свіжу/ використовуємо заморожену), солодкий перець;
- джерела вітаміну С: усі види капусти (білокачанна, броколі, цвітна і брюссельська), перець, цитрусові, імбир;
- продукти багаті цинком: квасоля, насіння гарбуза, горіхи;
- не забуваємо й про мікробіом (жителі нашого кишківника грають не останню роль в захисті від патогенних мікроорганізмів).
Пребіотики: квашена капуста, часник й цибуля, бобові( квасоля, сочевиця, нут та соєві боби).
Скибка запеченого гарбуза + рагу з червоною квасолею + квашена капуста з оливковою олією та насінням льону - обідня комбінація, яка надасть сил та ресурсів для імунної системи й не тільки.
Наші новини є у Facebook
Протистояти вільним радикалам допоможуть локальні антиоксиданти. І хоча сезон ягід у нас асоціюється з літньою порою, проте доволі різноманітний вибір можна знайти й восени:
- шипшина
- кизил
- калина
- обліпиха
- аронія (чорноплідна горобина).
Усі ці продукти багаті на вітаміни й мікронутрієнти, ці суперфуди смакуватимуть самостійно й стануть чудовим компонентом для пряного чаю.
Читайте також всі новини Чернівців.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами