В Україні триває Різдвяний піст. І це не привід відмовляти собі в приготуванні улюблених страв. Наприклад, пісний борщ, якщо його приготувати із солодкого смачного буряка та з чорносливом та грибами, вийде нічим не гірше за традиційний борщ із м’ясом. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на ТСН.
- три буряки
- пів капустини
- 6 картоплин
- 1 цибулина
- 1 солодкий перець
- 1 помідор
- 200 г шампіньйонів
- 100 г чорносливу
- сік лимона
- 2 ч. л. томатної пасти
- сіль, перець, спеції, лавровий лист, зелень
Дивіться нас на YouTube
- Цибулю для пісного червоного борщу дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібній тертці, солодкий перець нарізаємо смужками та все обсмажуємо в олії.
- Буряк натираємо на великій тертці та обсмажуємо на запашній олії, додаємо томатну пасту, порізаний помідор та смажимо ще кілька хвилин. Вичавлюємо сік половинки лимона.
- Обсмажуємо шампіньйони на олії. Можна додати лісові гриби: свіжі або сушені. У киплячу в каструлі воду додаємо нарізану кубиками картоплю та нарізану капусту. Коли все закипить та повариться хвилин 15, додаємо у борщ засмажку з буряка, моркву з цибулею й перцем, гриби. Варимо до готовності. Солимо, перчимо, додаємо у пісний борщ лавровий лист, попередньо розмочений чорнослив та спеції.
- Коли борщ буде готовий, нехай настоїться хоча б 30 хвилин.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами