Ароматна гречка - одна з найпопулярніших круп серед українців. Загальновідомо, що ця каша вкрай поживна і багата на вітаміни: не дарма її включають у дитяче та дієтичне харчування. Але не всі її види однаково добрі. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
Дієтологиня Людмила Гончарова зазначила, що гречка - продукт із «корисними» вуглеводами і низьким вмістом жиру. За словами лікарки, 100 грамів крупи містять 60 г вуглеводів, 10-12 г білків і близько 4г рослинних жирів та Омега-6 жирних кислот.
Користь гречки полягає в тому, що серед інших злакових вона вирізняється низьким вмістом вуглеводів. За словами Людмили Гончарової, така каша особливо корисна для профілактики цукрового діабету. «Найбільше, на що страждає людство нині, - це переїдання вуглеводів. Тому що їм ніхто не сказав, що підшлункова залоза стільки не засвоює», - сказала Гончарова.
Щодо того, скільки гречки можна їсти за раз, Гончарова зазначила, що до 20 грамів вуглеводів на одне приймання їжі - середньостатистична норма. Йдеться про орієнтовно про 1,5 столової ложки гречки в сухому вигляді або 2,5 ложки. у відвареному
Експертка наголосила, що гречка містить багато корисних мікроелементів, зокрема, йод, селен і молібден. Однак під час обсмажування та варіння ці речовини руйнуються. Тому для максимальної користі варто брати несмажену (зелену) гречку і запарювати її теплою водою на ніч. Ось яка гречка найкорисніша - зелена і запарена.
Дієтолог Людмила Гончарова рекомендує запарювати гречку з вечора і їсти на сніданок. Заливати крупу треба не киплячою, а теплою водою. Експертка рекомендує їсти таку кашу із зеленим салатом і оливковою або конопляною олією.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами