М'ясо є основою раціону більшості людей. Однак, як пише видання Parade, кардіологи стверджують, що деякі його види можуть негативно впливати на наше здоров'я загалом, а саме на здоров'я серця. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
Хоча м'ясо, безсумнівно, є ключовим джерелом білка і заліза для людей з анемією, воно, як повідомляється в одному дослідженні 2021 року, сприяє підвищеному ризику розвитку деяких серйозних захворювань, включно з хворобами серця, пневмонією і діабетом.
Як каже докторка медичних наук Джойс Оень-Сяо, найбільшу користь для здоров'я серця приносить рослинна дієта, особливо в плані зниження рівня холестерину й артеріального тиску.
Дивіться нас на YouTube
«Це пов'язано з відсутністю жиру і високим вмістом клітковини в рослинах, які також сприяють зниженню рівня холестерину. Збільшення споживання овочів, фруктів, цільнозернових, бобових, бобових і горіхів у раціоні пов'язане зі зниженням ризику смерті від серцево-судинних захворювань», - каже вона.
Доктор Оень-Сяо каже, що насправді існує два види м'яса, шкідливих для здоров'я серця. Перш за все, це червоне м'ясо, особливо його жирні частини.
«У цьому м'ясі багато насичених жирів, які можуть підвищувати рівень холестерину ЛПНЩ», - зазначає вона. «Зокрема, високий вміст насичених жирів може підвищити рівень шкідливого холестерину, який може відкладатися на серцевих артеріях, спричиняючи накопичення, що в кінцевому підсумку може блокувати кровотік в артеріях. Ця закупорка може виникнути як у серцевих артеріях, що може призвести до серцевого нападу, так і в артеріях головного мозку, що може призвести до інсульту».
Другий тип некорисного м'яса - м'ясні делікатеси і хот-доги, які, за словами доктора Оень-Сяо, «містять багато насичених жирів і натрію». Вона додає, що високий вміст натрію може призвести до підвищення артеріального тиску і набряків ніг.
Кардіолог стверджує, що надмірне вживання червоного м'яса підвищує ризик раку й ожиріння. Крім того, слід побоюватися високого вмісту нітратів у м'ясних делікатесах і хот-догах.
«Було доведено, що ця речовина підвищує ризик раку і високого артеріального тиску», - пояснює вона.
Доктор Оен-Сяо погоджується з Американською асоціацією кардіологів, яка рекомендує обмежити споживання червоного м'яса пісними шматками і в рамках 6% від загальної кількості калорій у раціоні.
«Кориснішим м'ясом є запечена або приготована на пару птиця без шкіри, а також риба, переважно лосось та інші види риби з високим вмістом омега-3 жирних кислот», - каже вона.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами