«Через тиск у салоні літака ми втрачаємо близько 30% смакових рецепторів. Тому компанії, які готують їжу для авіакомпаній, додають до неї набагато більше солі, щоб вона мала приємний смак на висоті 40 000 футів (12 тисяч метрів - ред.)», - пояснила стюардеса.  

Однак якщо ж вам таки потрібно поїсти, є один варіант, який слід спробувати. Зокрема Селіна рекомендує з'їсти в літаку овочевий або фруктовий салат.

Дивіться нас на YouTube

«Обов'язково пийте багато води до, під час і після польоту, щоб гідратувати організм», - порадила вона.

Водночас стюардеса закликала пасажирів уникати водопровідної води з туалету літака, адже вона, за словами Селіни, є непридатною для життя. 

Своєю чергою доктор Дональд Грант, старший клінічний консультант The Independent Pharmacy поділився порадами, які допоможуть уникнути здуття живота у повітрі. 

«Під час тривалих перельотів важливо пам'ятати про «здуття живота в літаку», яке класифікується як накопичення газів у кишківнику та шлунку, спричинене сукупністю факторів. На висоті 30 000 футів (9 тисяч метрів - ред.) тиск у літаку різко падає, що спричиняє розширення газів у наших кишках. Своєю чергою це викликає здуття живота і дискомфорт, що може призвести до здуття живота в літаку. Це схоже на те, як пакети з чипсами розширюються в повітрі - той самий ефект відбувається з нашим кишечником!», - пояснив він.