Лікарі назвали п’ять видів продуктів, які не варто їсти без належної термічної обробки. Бо це вкрай негативно позначиться на здоров’ї. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на ТСН.
Продукти, що містять білки.
М’ясо, рибу та яйця краще їсти гарячими, оскільки білкова їжа не перетравлюється повністю у холодному вигляді. Вживання таких продуктів охолодженими може призвести до проблем із кишківником і зайвою вагою.
Їжа, приготована на олії.
Це вся смажена жирна їжа, яку не можна їсти холодною. Оскільки у такому вигляді жири не розщеплюються, що призводить до дискомфорту в кишечнику і створюється додаткове навантаження на печінку.
Червоне м’ясо.
Такий продукт вкрай складний для перетравлення, якщо його їсти в холодному вигляді, можна отримати проблему перевантаження шлунково-кишкового тракту.
Супи.
У цих стравах містяться тваринні білки, які важко перетравлюються в охолодженому вигляді. Але це не стосується холодних супів.
Суміш гарячих і холодних інгредієнтів.
Така їжа може спровокувати переїдання, бо таке поєднання складників притупляє відчуття ситості.
Медіа агентство АСС є в Instagram
Буженина.
Добре запечена буженина неймовірно м’яка, тому її краще їсти холодною. Можна зробити з неї бутерброд чи подати з тушкованою капустою і вареними яйцями.
Тушкована капуста.
Такий гарнір найкраще смакує у холодному вигляді. Їсти тушковану капусту можна з цільнозерновим хлібом, запеченим м’ясом та свіжими овочами.
Печінковий торт.
Це ще одна страва, яка подається холодною і не шкодить здоров’ю. Її можна їсти з хлібом та овочевим салатом.
Риба в паніровці.
Така риба не потребує підігріву, тому її можна їсти холодною, попередньо поливши лимонним соком.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами