"Аби продовжити термін зберігання фруктів, їх обробляють фунгіцидами, які виготовляють з продуктів переробки нафти, — розповідає в коментарі газеті Експрес Іванна Рожко, доцент кафедри Національного аграрного університету. — Це нерозчинні у воді препарати, тому використовувати шкірку таких цитрусових для приготування цукатів не варто.
Виноград обробляють метабісульфітом калію, який належить до препаратів сірки. Вчені твердять, що сірка здатна накопичуватись у головному мозку, що небезпечно для нашого здоров'я. Тож перед вживанням виноград треба залишити у воді на деякий час — щоб розчинилась захисна плівка, а тоді — ретельно помити".
Читайте також: 500 кілограмів бананів зібрав у своїй теплиці мешканець Глибоччини
"Додам, що фунгіцидами знищують гриби, але вони токсичні й для людини, — каже Юрій Салига, доктор біологічних наук, завідувач Лабораторії обміну речовин Інституту біології тварин НААН. — А от харчовий парафін, яким часто вкривають плоди, аби вони не висихали, легко змивається гарячою водою, та навіть при частковому потраплянні всередину здоров'ю не загрожує".
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами