«Сьогодні надано висновок Конституційного Суд щодо цього законопроекту», — повідомив співрозмовник.

Таким чином, КС визнав, що перейменування області не порушує статей 157 і 158 Конституції України.

Нагадаємо: У травні, 2016 року Дніпропетровськ став Дніпро. Депутати перейменували місто

Відповідно до Конституції, законопроект про внесення змін до Основного закону може розглядатися Верховною Радою за наявності висновку КС про відповідність проекту вимогам статей 157 і 158 Конституції.

Раніше міський голова Дніпра Борис Філатов заявив, що він проти перейменування Дніпропетровської області у Січеславську.

Нагадаємо, що 7 лютого Верховна Рада проголосувала за включення до порядку денного та направлення до Конституційного суду законопроекту про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Напередодні Конституційний суд України визнав конституційним законопроект, який пропонує перейменувати Кіровоградську область на Кропивницьку.

Наприкінці червня 2018 Комітет парламенту з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав пропозицію перейменувати Дніпропетровську область у Січеславську, а Кіровоградську — у Кропивницьку. 

Також нагадаємо, що 14 липня 2016 року Верховна Рада перейменувала Дніпропетровськ на Дніпро. Перейменування міста відбулося у межах декомунізації. 

Джерело: Громадське