Як зазначив Перегінець, проєкти багатоповерхового житла, які ініціює Офіс президента та Мінрегіон, а також комплексне відновлення інфраструктури та інженерних мереж вимагають значних ресурсів, зокрема часу та коштів, на реалізацію. На жаль, в сьогоднішніх умовах їх обмаль. Тож Академія будівництва України запропонувала альтернативу – універсальний формат житлового будинку для територіальних громад, де вміщується 8 квартир.

«Ми пропрацювали близько 30 ескізних проєктів і вийшли на фінішну пряму щодо затвердження проєктної документації», – розповів академік під час пресконференції.

Отримуйте новини в Telegram

За його словами, наразі заплановано співпрацю з низкою об'єднаних територіальних громад для реалізації проєкту, розроблено меморандуми про виділення землі. Окрім того, експерти створили ресурсні відомості для проєкту.

Перегінець зазначив, що будівництво таких будинків займе близько 60 днів, що дасть змогу швидко розселити людей, які втратили домівки. Важливо й те, що невелика площа забудови допоможе реалізувати проєкт у вигляді мікрорайонів.

Для фінансування проєкту створено спеціальний фонд «Міжнародний будівельний фонд «Україна»». Зведення планують розпочати вже через 1 – 2 місяці.

Медіа агентство АСС є в Instagram