«Обговорили з комісаром ЄС Олівером Варгеєм надання Україні статусу кандидата в ЄС, яка зараз захищає європейські цінності від російської агресії. Настав час юридично закріпити Україну на шляху до ЄС і зробити Європу сильнішою, безпечнішою та процвітаючою», – зазначив з цього приводу Дмитро Кулеба.

Вони також ще раз обговорили, як посилити подальшу підтримку нашої країни.

«Європейський Союз залишається з Україною, щоб пом'якшити вплив війни росії проти України», – наголосив Олівер Варгей.

Новини Медіа агентства АСС є у Viber

Як повідомлялося раніше, після повномасштабного нападу росії Україна попросила про швидкий вступ до Євросоюзу – за скороченою процедурою.

Україна отримала анкету-опитувальник від Європейської комісії щодо оцінки готовності країни отримати статус кандидата на членство в ЄС. Такі опитувальники отримувала та заповнювала кожна країна, яка вступала в Євросоюз. 8 квітня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн офіційно передала президенту Володимиру Зеленському цей опитувальник.

Перша частина опитувальника є аудитом держави на відповідність політичним та економічним критеріям членства в ЄС. 19 квітня Європейська комісія підтвердила отримання першої частини опитувальника.

Друга частина опитувальника надає оцінку відповідності національного законодавства європейському. 9 травня Володимир Зеленський під час віртуальної зустрічі з Урсулою фон дер Ляєн повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника.

Тепер Єврокомісія готуватиме Україні рекомендацію щодо відповідності критеріям вступу в ЄС. Після цього будуть можливі повноцінні перемовини щодо цього.

Медіа агентство АСС є в Instagram