Також, як і раніше, можна поповнити картку у касах банків-партнерів: Універсал Банк, А-Банк та Укргазбанк.

«У зв'язку із відкликанням ліцензії у Айбокс Банк, компанія ТОВ «Метапей» (оператор мережі терміналів BOX) тимчасово не приймає поповнення на наші картки. Компанії потрібен час для укладення нової угоди з іншим банком-партнером (замість Айбокс Банку) для приймання платежів», — йдеться в повідомлені monobank.

Як повідомив Олег Гороховський, мережа терміналів поповнення іВох приймала 12−15 мільярдів гривень на місяць поповнення карток monobank. На щастя, проблему зі зміною платіжного термінала банку вдалося вирішити зі лічені години, говорить він.

«Як ви думаєте скільки у нас пішло часу на план Б? Ні не так — скільки б пішло часу на аналогічний план Б у Європі, наприклад? Думаю, оптимістично, 3−6 місяців. Ми зробили за півдня. Ласкаво просимо в Україну! Тут не звикли довго запрягати», — написав він.

Чому «Айбокс банк» ліквідували

Як йдеться у роз'ясненні Нацбанку, фінустанова на постійній основі порушував законодавство. Зокрема, у рішенні розглянуто випадок обслуговування банком ризикових операцій на 3,5 мільярда гривень на користь новостворених у 2022 році й пов’язаних між собою 7-ми операторів турнірів спортивного покеру і кіберспорту.

«АТ «АЙБОКС БАНК» допустило систематичні порушення вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», – йдеться у рішенні.

Однак, ліквідація банку не вплине на стабільність української банківської системи, адже частка фінустанови становила 0,1% від активів платоспроможних банків.

Новини Медіа агентства АСС є у Viber