Він попередив, що через інформацію про початок вирішальної битви на Донбасі в багатьох людей може посилитись тривожність. Але через особливості психіки люди переживають цю новину по-різному. Хтось буде радіти, що нарешті ми переможемо, а інші будуть, навпаки, ще більше нервувати. Але не існує правильних реакції на війну, всі вони нормальні в такій ситуації.

Дивіться нас на YouTube

Водночас Арестович зауважив, що кожна людина підбирає новини під свій стан, які часто не розкривають ситуація повністю. Якщо ви оптиміст – будете більше звертати увагу на позитивні новини, якщо песиміст – навпаки. Але потрібно не втрачати зв'язок з реальністю, не підбирати новини під свій стан, а дивитись на картину вцілому. Він говорить, що таку реальність можна взяти в повідомленнях офіційних органів України.

Яка наразі ситуація на Сході

Арестович зазначив, що російські окупанти поставили своїм військовим завдання – вийти на кордони Луганської та Донецької області. Це дозволить їм показати хоч якусь «перемогу» після провалу з захопленням усієї України.

За його словами, завдання окупантів – відрізати Рубіжне, Попасну та Сєвєродонецьк та оточити наші війська в районі Слов'янська та Краматорська і зробити там котел. І тоді вже оголосити про перемогу та приїхати на перемовини з "надутими щоками". Але це завдання неможливо виконати, бо сил, які вони мають недостатньо. 

Наші новини є у Facebook

«Але в них вийде прорватись в деяких містах, захопити кілька сіл, завдати втрат нашим військам. Українське керівництво це все розуміє і активно протидіє наступу. І ми проводимо активну оборону і майже щодня відбиваємо населені пункти. В зоні ООС зосереджені найпідготовленіші українські військові. Тому не потрібно хвилюватись, все буде добре», - сказав Арестович. 

Третя фаза. Після наступу

За словами радника голови ОП, після того як вони втратять усі тактичні резерви, в них залишиться два виходи: відступати або ставати в оборону та вести перемовини.

«Я думаю, що підуть мирними переговорами, вони намагатимуться домовитися, обдурити нас і удати, що так все з самого початку і планувалося, що адмінкордон так званих «ЛНР» і «ДНР» це і є те, до чого все йшло», – вважає Арестович. 

Читайте також: Лейтенанта з Буковини нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня